Cenovno ugodni IR paneli

Pri primerjavi različnih ogrevalnih sistemov neizogibno ugotovimo, da velja IR ogrevanje za eno izmed cenejših, če ne kar za najcenejšo opcijo. A ne le zato, ker za delovanje izkorišča cenovno ugoden vir energije, elektriko, temveč tudi zato, ker je nakup opreme v primerjavi z nekaterimi alternativami smešno poceni. Posamezni paneli skorajda ne predstavljajo omembe vrednega stroška, tudi če jih rabimo deset ali dvajset. Vsakdo si lahko privošči učinkovit panel, s tem pa postane IR ogrevanje tudi dober način dopolnjevanja drugih sistemov.

Koliko stane ogrevalni panel?

V akcijskih ponudbah je možno dobiti posamezne panele za zelo nizko ceno, pa tudi redna ponudba ne predstavlja posebnega finančnega zalogaja.

Že za manj kot 200 evrov si lahko privoščimo celo 1000 W ogrevalni panel, ki povsem zadostuje za samostojno ogrevanje mnogih stanovanjskih prostorov. Takšna opcija je kot nalašč za ogrevanje prostorov, ki niso vključeni v običajni ogrevalni sistem, ali pa niti niso izolirani in se le občasno ogrevajo.

Če iščemo manjše, manj zmogljive in seveda cenejše panele, so na voljo 300 W IR paneli že za okoli 100 €, v kakšni dobri ponudbi morda celo manj!

Cena panela ni vse, kar šteje

Za učinkovito IR ogrevanje potrebujemo večje število panelov, predvsem pa panele s pravo močjo. Poleg tega je treba postavitev posameznih grelnih elementov skrbno načrtovati, da lahko zagotovimo optimalen izkoristek. Nič ne pomaga, če nabavimo cenovno ugoden in zelo zmogljiv panel, če nameravamo ogrevati dolg hodnik, saj bi v tem primeru morali izbrati več manjših panelov. Še posebej pri večjih ali nepravilno oblikovanih prostorih gre veliko pozornosti posvetiti temu, kateri IR paneli se bodo najbolje obnesli in kam jih namestiti.

S pozornim načrtovanjem in premišljenim nakupom zagotovimo najnižjo možno ceno za IR ogrevanje, nato pa na dolgi rok le še uživamo v cenovno ugodnem in zelo učinkovitem ogrevanju.