Izdelava profilov za pvc okna

Pvc okna gorenjska sestavljajo v obratih za proizvodnjo okenskih okvirjev. Okenski okvirji so končni proizvod v industriji pvc oken in vrat, vendar se izdelava začne že prej. Glavni elementi za pvc okna gorenjska so okenski profili, ki so sestavljeni v grobem iz dveh delov. 

Prvi del je plastični pvc profil, ki se proizvaja v obratih za kontinuirno ekstruzijo pvc plastične mase. Tako se lahko brez težav zriše in naredi profile, ki vsebujejo poljubno število zračnih komor za večjo izolacijo. Poleg tega je treba poskrbeti še za utore, ki omogočajo pritrditev tesnilnih trakov iz ustreznih gumijastih plastičnih mas. Sam presek pvc profila za okno je potrebno optimizirati tako, da se za primerno čvrstost in ustrezno postavitev zračnih kanalov uporabi kar najmanj materiala.

Drugi del, ki predstavlja nosilno dušo za pvc okna gorenjska, pa je jekleni okvir iz štirioglatih profilov. Te profile se proizvaja v metalurških tovarnah z valjanjem. Sredi že izgotovljenega pvc profila je primeren prostor, ki se natančno prilega jeklenemu okvirju za okna. Izdelava oken nato poteka tako, da se najprej zvari skupaj jekleni okvir iz profilov ustrezne velikosti. Zvare je potrebno natančno zgladiti, da ne pride do zvijanja materiala. Nato se na že narejen jeklen okvir prilepi predhodno izrezane pvc profile ustreznih dimenzij. Na kotih se morajo ti pvc profili natančno prilegati, ker se jih tu tudi toplotno obdela, da se material pvc nekoliko stopi. Le tako imajo lahko pvc okna gorenjska po zunanjosti enoten videz, ki je prijeten za oko in sčasoma ne razpoka. 

Pvc oknja gorenjska lahko dobimo pri mnogih izdelovalcih in montažerjih, ki surove sestavne dele uvažajo iz priznanih podjetij s plastičnimi rešitvami. V Sloveniji smo že dolgo vodilni na področju pvc oken, tako da so pvc okna gorenjska zagotovo prva izbira za vse kupce, željane strokovnih nasvetov in pomoči.