​Domiselna notranjost bara

Gostinski posel je močno odvisen od tega, kako izgleda sam prostor. To seveda velja za lokale, ki sprejemajo stranke in strežejo hrano in pijačo. Nič čudnega torej, da se lastniki oziroma upravitelji takšnih lokalov veliko posvečajo dekoraciji oziroma ureditvi svojih prostorov. Od podrobnosti, kot je posamezen barski stol, do večjih elementov, kakršne so na primer steklene predelne stene – vse je treba dobro premisliti in domiselno skombinirati, da bo lokal res prijeten in vabljiv za ciljno skupino strank.

Lastnosti prostora

Veliko o podobi lokala pove že sam prostor. Prestižne restavracije so prostorne in odprte, lokalne gostilne pa ustvarijo domače vzdušje z manjšimi prostori. Hitro pa je možno tudi lastnosti prostora nekoliko prirediti. Z raznimi sredstvi lahko hitro zmanjšamo oziroma razdelimo prostor – steklene predelne stene to dosežejo ne da bi ustvarile občutek utesnjenosti, seveda pa se lahko za oblikovanje zasebnih kotičkov uporabijo tudi druge pregrade. Steklene predelne stene so rešitev le takrat, ko mora biti pregrada prozorna, domiselnih možnosti pa je še veliko več, na primer pregrajevanje z rastlinami. Poleg tega so na voljo tudi razni drugi ukrepi za spreminjanje podobe prostora.

Barsko pohištvo

Že en sam barski stol lahko spremeni podobo lokala, veliko večji vpliv pa ima komplet opreme. Stoli in mize morajo biti v istem stilu, skladna mora biti tudi preostala oprema. Tako barski stol kot miza pa imata izrazito funkcijo, da zagotavljata gostom udobje in prijetno preživljanje časa v lokalu. Tudi vsa druga oprema mora ciljati predvsem na to, da nekaj doda k izkušnji obiskovalcev.