Kakšno kuhinjo izbrati?

Izbira nove kuhinje je lahko zelo prijetno opravilo, saj razstavni saloni predstavljajo bogato ponudbo, ki jo lahko povsem raziščemo. Po drugi strani pa debeli katalogi odpirajo tudi številne dileme in odločitev na koncu otežijo. Včasih je odločilni dejavnik pri izbiri kuhinje akcija, ki prinaša ponudbo, ki je preprosto ne smemo zamuditi. Včasih pa prepričajo novi modeli, ki prinašajo moderne kuhinje s številnimi prednostmi.

Cena naj ne bo na prvem mestu

Vsekakor velja izpostaviti, da cena ni glavni dejavnik pri izbiri kuhinje. Akcija resda lahko bistveno zniža ceno, a naj prihranek ne nadomesti tehtnega premisleka. Le, če je kuhinja res ustrezna, naj bo ugodnejša cena razlog za končno izbiro. Že vnaprej je treba pripraviti proračun in kuhinje iskati v postavljenem cenovnem okviru – običajno bo treba za kakovostno kuhinjo odšteti vsaj okoli 2.000 €. Če kakšen privlačen model kuhinje akcija iz višjega cenovnega razreda spusti na bolj dostopno ceno, je to seveda odlična izbira.

Kuhinja naj bo v skladu z ostalo opremo stanovanja

Čeprav je na prvem mestu pri izbiri kuhinje funkcionalnost, je treba pomisliti tudi na vizualni stil. Praktično vsaka sestavljena kuhinja v ponudbi zanesljivih prodajalcev bo odlično opravila svojo primarno nalogo, a le elegantno oblikovane moderne kuhinje se bodo lepo podale v sodobno opremljeno stanovanje. Enako velja na primer za rustikalne kuhinje, ki so primerne za bolj staromodno opremljena domovanja, na voljo pa so celo retro kuhinje, ki posnemajo slog določenih zgodovinskih obdobij. Moderne kuhinje so nadvse priljubljene, je pa končna izbira seveda odvisna od okusa tistega, ki bo v novi kuhinji res preživljal svoj čas.