Stoli za poslovno rabo

Že doma potrebujemo kar nekaj različnih vrst stolov, od vrtnih do jedilnih in tudi pisarniških, medtem ko imajo poslovni uporabniki še širši spekter zahtev. Ne govorimo le o pisarnah, čeprav so prav te odličen primer, temveč tudi o drugih delovnih mestih, na katerih je pohištvo ključnega pomena. Med drugimi so tudi lastniki gostinskih lokalov na primer uporabniki poslovnega pohištva – v to skupino se namreč uvrščajo tudi barski stoli, čeprav običajno ne pomislimo nanje pri govoru o poslovnem pohištvu.

V gostinstvu

Pohištvo igra v gostinstvu ključno vlogo, tudi stoli. V prvi vrsti seveda pripomorejo k temu, da se gostje lahko udobno usedejo in lahko nemoteno uživajo v obedu ali pijači. V tej vlogi morajo biti barski stoli kar se da neopazni, kar dosežejo z zagotavljanjem udobja in funkcionalnosti. V nekaterih lokalih pa gotovo pride do izraza tudi estetska vrednost stolov. Zato so nekateri barski stoli vpadljivo obarvani in nenavadno oblikovani.

V pisarni

Seveda ne moremo mimo pisarniškega pohištva, če že govorimo o stolih za poslovno rabo. Tu izstopajo pisarniški in konferenčni stoli. O prvih se zelo veliko piše, na druge pa pogosto kar nekoliko pozabimo. Z lahkoto naštejemo vrsto lastnosti pisarniških stolov, katere odlike morajo imeti konferenčni stoli pa ne vemo. Bodo pa poslovni uporabniki dobro vedeli, da tudi konferenčni stoli terjajo skrbno izbiro. Morajo biti preprosti in uporabni, dovolj udobni in tudi elegantno oblikovani. Glavni namen je seveda ta, da omogočajo udobno sedenje, pri tem pa ne smejo prevzemati pozornosti, ki je v konferenčnih sobah običajno rezervirana za tistega, ki govori.