Hitra in enostavna gradnja

Čeprav gradnjo običajno povezujemo z dolgotrajnimi in dragimi deli, so nekatera opravila lahko zelo hitro končana. In to ne le kakšne manjše zadeve brez velikih učinkov – na tak način lahko opravimo tudi projekte, ki bistveno spremenijo funkcionalnosti prostora.

Ureditev mansarde

En izmed večjih projektov, ki jih je možno opraviti praktično brez kakšnega posebej zahtevnega dela, je ureditev mansarde. Zelo verjetno je, da bo v tem primeru največ dela predstavljalo pospravljanje stare krame na podstrešju in čiščenje prostora. Potem lahko vsa opravila opravimo kar suhomontažno, brez večjih gradbenih posegov. Na ta način je možno vgraditi izolacijo, prav tako ni večjih težav pri ureditvi električne napeljave in drugih prilagoditvah, ki so potrebne za preureditev podstrešja v bivalni prostor. Končni rezultat pa je vsekakor zelo impresiven in verjetno si spričo velike razlike med začetnim stanjem podstrešja in končnim izgledom mansarde ne bi predstavljali, da ureditev mansarde ne terja nikakršnih zahtevnejših gradbenih projektov.

Ureditev drugih prostorov

Suhomontažna gradnja je zelo posrečena rešitev tudi za spreminjanje funkcionalnosti mnogih drugih prostorov. Predelne stene na primer v hipu spremenijo tako podobo kot funkcionalnost prostora, čeprav ne zahtevajo praktično nikakršnega dela. Takšne stene lahko enostavno vgradimo kar sami, a kljub temu je tudi takšna dela seveda bolj pametno prepustiti strokovnjakom. Dobro je predelne stene najprej načrtovati, da bomo priložnosti, ki jih odpirajo ti elementi, kar se da dobro izkoristili. Lahko si privoščimo marsikaj, saj je predelne stene dokaj lahko izdelati in vgraditi, torej si lahko zamislimo zelo prilagojene rešitve in izdelamo razne elemente po meri.