Inovativno pisarniško pohištvo

Sodobne pisarne izgledajo vse manj kot pisarne, pogosto pa se tako po videzu kot po funkcionalnosti že približujejo kakšnim sproščenim bivalnim prostorom. V moderno opremljenih pisarnah tudi ne srečujemo več klasičnega pisarniškega pohištva – celo pisarniški stol ni več nujnost, saj imamo na voljo nekatere domiselne in učinkovite alternative.

Barske mize v pisarni

V sodobnih pisarnah bomo gotovo zasledili kakšno manjšo mizico, ki izpolnjuje vsestransko funkcijo uporabne odlagalne površine, hkrati pa popestri tudi videz prostora. Barske mize se seveda odlično obnesejo v pisarnah, ki želijo svojem delavcem omogočiti tudi dovolj priložnosti za sprostitev. Če ima pisarna kotiček, namenjen pavzi ob kavici in prigrizku, bo priročna mizica kot nalašč za takšen namen. Prav tako lahko manjše mize močno pripomorejo k učinkovitemu druženju med sodelavci, na različne načine pa v vsakem primeru pripomorejo k sproščenemu vzdušju in prijetnemu delovnemu okolju. Barske mize v sodobni pisarni vsekakor niso vsiljivec, temveč posrečen dodatek, ki bo zaposlenim še kako koristil.

Nadomestki za pisarniški stol in mizo

Najbolj inovativne domislice pa gotovo najdemo tam, kjer poteka največ dela. Pisarniška miza s pripadajočim stolom ni več nepogrešljiv del pisarne. Pravzaprav je možno pisarniški stol celo povsem odpraviti, saj se mnogi zaposleni odločajo kar za delo stoje. V nekaterih primerih ta rešitev vsekakor pride v poštev, pogosto pa se izkaže, da dolgotrajno stanje ni nič bolj prijetno ali zdravo od sedenja. V takšnih primerih so na voljo žoge in blazine za sedenje, pa tudi nekateri drugi domiselni pripomočki. Pri mizah je prav tako nekaj izbire, priljubljene so predvsem multifunkcijske mize, ki so močno prilagodljive v vse smeri.