Povsem enostavno do kakovostnega tlaka

Včasih se pri izbiri pohodne podlage srečamo z določenimi težavami. Te pridejo hitro na dan pri gradnji prostorov, ki bodo izpostavljeni velikim obremenitvam, medtem ko se pri bivalnih prostorih običajno srečujemo s povsem drugimi dilemami. V vsakem primeru pa je problem pogosto v tem, da želimo kakovosten in vzdržljiv tlak za čim nižjo ceno in s čim manj kompleksnimi posegi. Rešitev so samorazlivni tlaki z epoxy premazi, ki prinašajo celo vrsto dobrodošlih lastnosti za zahtevne uporabnike.

Epoxy premazi so seveda zaslužni za izjemno vzdržljivost tlaka. Kot nalašč so za uporabo v prostorih, ki bodo izpostavljeni večjim obremenitvam. Če na primer pričakujemo veliko obrabe, odrgnin, morda celo razlitij, ureznin in podobnih poškodb tal, nekatere druge možnosti sploh ne pridejo v poštev. Ne moremo si na primer predstavljati, da bi v kakšni zahtevni delavnici ali v skladišču uporabljali parket ali ploščice. Tlak mora biti pripravljen na vse obremenitve, in prav to je ključna naloga, ki jo dobro izpolnjujejo epoxy premazi.

Epoksi ponuja kar nekaj možnosti izdelave, različne verzije pa se do neke mere pomembno razlikujejo tudi v končnih lastnostih. Pogosto pa je najboljša rešitev kar samorazlivni tlak, ki omogoča zelo preprosto in hitro vgradnjo brez posebnih komplikacij. To se izkaže za veliko prednost pri velikih površinah, ki bi zahtevale veliko časa in truda, če bi se jih lotili prekrivati na druge načine. Posledično so samorazlivni tlaki tudi cenovno večinoma znatno ugodnejši od alternativ, s tem da kakšnih omembe vrednih pomanjkljivosti praktično sploh ne prinašajo.