Kombinirana kopalniška oprema

Rado se zgodi, da začne v kopalnici primanjkovati prostora. Že tako so dimenzije običajno precej omejene, na to površino pa je treba postaviti celo zbirko nujne kopalniške opreme. Če bi si res privoščili prav vse, kar si za kopalnico zaželimo, bi bil prostor preveč natrpan za prijetno uporabo, če bi opremo na majhno površino sploh lahko stlačili. Obstaja pa nekaj rešitev, ki lahko predstavljajo ugoden kompromis. Ena možnost je kombinirana kopalniška oprema, ki združuje različne funkcionalnosti v enem elementu.

Bi želeli na primer bide? V samostoječi izvedbi ta element zavzema dragoceni prostor, ki si ga že tako delijo ključne naprave in pripomočki v kopalnici. Seveda so na voljo modeli, ki so zelo kompaktni in varčno s prostorom, a vseeno je treba za vsak samostoječ element zagotoviti tudi dovolj separacije in manevrskega prostora. Morda bo v tem primeru boljša možnost kombinirana oprema. Možno je na primer kombinirati bide in straniščno školjko. Armatura za bide je vgrajena kar v pokrov školjke, pogosto pa so takšni izdelki univerzalno uporabni in ne zahtevajo velikih posegov v obstoječo opremo, tako da si lahko tak bide privoščijo tudi tisti, ki se ob prvotnem načrtovanju kopalnice niso odločili zanj. Armatura za bide je elegantno vgrajena v pokrov školjke in daje le diskretno vedeti, da smo elegantno rešili problem omejenega prostora v kopalnici.

Na tak način se lahko opremimo še z drugimi elementi, ki si jih sicer zaradi omejenega prostora ne bi mogli privoščiti. Kombinacija, ki je dandanes že povsem logična, je kopalna kad s tušem. Res pa je, da ni vedno pametno sklepati takšnih kompromisov. Armatura za bide je diskretna in ne zahteva veliko prostora, prav tako za bide funkcionalnosti dopolnjujejo straniščno školjko. Enako velja za tuš in kopalno kad. Če pa kombiniramo elemente, ki niso tako sorodni, s tem pogosto žrtvujemo preveč.