Ecofloor predstavljajo posebne ogrevalne mreže

Ecofloor je v resnici sinonim za grelne kable, grelne preproge, lahko tudi grelne mreže in še kaj. Ecofloor grelne mreže so položene direktno pod talne obloge, in sicer v tankem sloju prožne izravnalne mase. Za namestitev so več kot enostavne, poleg tega so tudi zelo gospodarne v povezavi z ustrezno regulacije temperature. Ljudje jih uporabljamo po večini za enega od glavnih ogrevalnih sistemov ali za sisteme pri talnem ogrevanju, saj nam v veliki meri omogoča še veliko dodatnega udobja.

Ecofloor grelni kabli so lahko nameščeni direktno pod talne obloge, in sicer v tankem sloju prožne tesnilne mase. Zelo enostavno jih lahko položimo tudi na površine, ki imajo veliko bolj zahtevno obliko. Taki kabli veljajo za zelo varčne. Primerni so za uporabo ogrevalnih sistemov. Talnemu ogrevanju na primer zagotavljajo dodatno udobje.

Grelne preproge so zelo razširjen sistem električnega talnega ogrevanja

Grelne preproge na splošno veljajo za zelo razširjen sistem talnega ogrevanja na elektriko. Nekateri celo menijo, da je to najbolj razširjen sistem. Pri tem imajo zelo pomembno vlogo tudi grelni kabli, ki so pritrjeni na nosilno mrežico iz steklenih vlaken. To omogoča zelo hitro in tudi enostavno polaganje. Prav tako se zmanjša tudi število napak pri polaganju.

Večinoma so grelne preproge sestavljene iz dvožilnih grelnih kablov. Po pravilih naj bi se grelne preproge polagale na estrih. Končna talna obloga pa je lahko granit, laminat, keramika, parket, PVC obloga ter še kaj primernega bi se našlo. Grelne preproge pred polaganjem najprej primerno zalijemo. Končna višina tal se bo na koncu malenkost povečala, ker je debelina grelnih kablov v povprečju nekje do štirih milimetrov.

Grelne preproge imajo številne prednosti, med katerimi so tudi enostavna montaža brez večjih gradbenih del, nizki stroški investicije, ne potrebujejo rednega vzdrževanja, sistem je primeren za večino pohodnih končnih površin, izjemno dolga življenjska doba ter še kaj.