Prenova stanovanja po ugodni ceni

Bi radi prenovili stanovanje, a se ne želite podati v dolgotrajen in drag projekt? Morda ponujajo rešitev suhomontažna dela, ki zelo učinkovito preuredijo funkcionalnost in izgled stanovanjskih ali drugih prostorov. Seveda takšna rešitev ne pride vedno v poštev – za sanacijo dotrajanega stanovanja, obnovo nosilnih zidov in nekatere druge posege je klasična gradnja še vedno edina smiselna izbira. Če pa je možno željene prilagoditve izvesti suhomontažno, bo cena bistveno ugodnejša.

S suhomontažno gradnjo se enostavno izdela predelne stene, cenik postavlja skoraj zanemarljivo ceno, učinek pa je izjemen. Na ta način je možno v celoti preurediti stanovanje, saj lahko prilagodimo tako namembnost kot izgled prostorov, kar ponujajo na enostaven način predelne stene. Cenik je odvisen od različnih dejavnikov, nenazadnje so lahko takšne stene izdelane kar iz lesenih des, lahko pa gre za mavčne plošče, pri katerih je dodana še toplotna in zvočna izolacija. Cena za osnovne variante je dovolj ugodna, da si lahko takšne stene v svojem stanovanju privošči vsak, medtem ko navzgor stroški skorajda niso omejeni, saj se lahko vedno dodajajo in prilagajajo dodatki, kakršna je toplotna oziroma zvočna izolacija. Cena pa bo v vsakem primeru ugodnejša kot pri klasični gradnji, če seveda načrtujemo projekt s podobnim rezultatom. Res pa je, da s klasično gradnjo nekaterih učinkov sploh ne moremo doseči, kar je še dodaten plus za suhomontažna dela, ki torej ponujajo še nekaj več možnosti.

Za predelne stene cenik že nakazuje na to, da bo prenova stanovanja s suhomontažno gradnjo izjemno ugodna, hkrati pa se ni treba odpovedati funkcionalnostim, kakršna je toplotna ali zvočna izolacija. Cena celotne prenove je odvisna od vseh posegov, je pa projekt dovolj prilagodljiv, da imamo v vsakem trenutku popoln nadzor nad končnimi stroški. Čisto možno je celo stanovanje povsem prenoviti že za kakšnega tisočaka, je pa to povsem odvisno od izbranih storitev. Na drugi strani je lahko prenova tudi zelo kompleksna in draga, navkljub prednostim suhomontažne gradnje.