Fasadne obloge za zaščito objekta

Fasadne obloge so nujno potrebne na vsaki stavbi. Kadar se odločimo za izgradnjo novega doma, moramo pomisliti, kakšno fasado bomo imeli. Fasadna obloga ščiti dom pred zunanjimi vplivi. Kar pomeni, da mora biti naša fasada trpežna ter odporna na temperaturne spremembe. To je pomembno predvsem v krajih kjer so temperaturna nihanja zelo izrazita.

Fasadne obloge morajo biti tudi mehansko trde, saj tako naš dom branijo pred možnimi udarci ter poškodbami. V času neviht lahko močan veter poškoduje drevesa, ki pri padcu lahko uničijo našo fasado. V kolikor bo naša fasada dovolj trdna, bomo brez skrbi.

Fasadne obloge morajo biti tudi paropropustne, saj tako lahko dihajo. Ker se v hiši temperatura spreminja, mora tudi fasada imeti možnost prepuščanja drobnih delcev, ki omogočajo zdravo življenje. Poleg zaščitne funkcije imajo fasade tudi dekorativno funkcijo, saj naredijo naš dom edinstven.

Toplotna izolacija zmanjša račun za ogrevanje

Toplotna izolacija je nujen del vsake hiše ali stanovanjskega bloka. Ker imajo starejši bloki zelo slabo toplotno izolacijo, se veliko stanovalcev odloči za vgraditev izolacijske pene ter folije, ki preprečujeta uhajanje toplote iz stanovanja. Pri ohranjanju toplote v prostoru igrajo pomembno vlogo tudi okna. Kdor ima stara okna jih mora nemudoma zamenjati.

Toplotna izolacija se naredi z vgradnjo izolacijskih plošč, ki se enostavno namestijo na staro fasado bloka. Za ta postopek se odloča vedno več stanovalcev, saj želijo prihraniti pri računih za ogrevanje. Vsako podjetje, ki nudi vgradnjo toplotne izolacije, vam bo podalo informativni izračun. Dobro je, da se pred plačilom pozanimate ali obstajajo kakšne subvencije, ki vam bodo zmanjšale stroške.

Toplotna izolacija nam preprečuje nabiranje vlage s stanovanje ter preprečuje nabiranje škodljive plesni, ki se rada ustvari na zunanjih stenah. Po postavitvi izolacije bodo bile stene toplejše in se na njih ne bo nabirala vlaga. Pri tem pa je pomembno, da redno zračimo prostore.