Naložbeno zlato za vašo varno prihodnost

Vsak od nas išče takšne in drugačne načine varčevanja, s katerim bi privarčeval čim več sredstev in bi bilo hkrati dovolj varno za našo prihodnost. Varčevanje za pokojnino, naše otroke ali pa zgolj za nakup avtomobila zahteva od nas veliko mero discipline in iskanja informacij, kaj bi bilo za nas najbolje. Tako se nekateri odločimo na primer za varčevanje v bankah, drugi v obliki zavarovanj, tretji v obliki skladov, nekateri pa se odločijo za naložbeno zlato.

Od vseh varčevanj, ki jih imate sklenjene na bankah, morate plačati davek na dodano vrednost. Prav tako se vam vsi privarčevani zneski upoštevajo pri različnih vlogah za socialne transferje. Če imate sklenjeno zavarovanje, pa ga prekinete pred 10 leti, morate prav tako državi plačati davek. Zakaj bi za svoja privarčevana sredstva plačevali državi, če vam tega ni potrebno.

Varčevanje v zlatu ima številne prednosti

Rešitev je naložbeno zlato, ob nakupu in prodaji katerega so tako fizične kot tudi pravne osebe, oproščene davka na dodano vrednost. Poleg tega imajo fizične osebe še eno prednost, in sicer, da so oproščene tudi davka na kapitalski dobiček. Nakup ali prodaja zlata je izjemno enostavna in ga lahko opravite v različnih poslovalnicah, zlatarnah, bankah ali pa celo preko spleta.

Naložbeno zlato lahko kupite v različnih oblikah. Tako so vam na voljo na primer zlati naložbeni kovanci, zlate ploščice ali zlate palice. Primerno je tudi za darilo, saj imate na voljo tudi poseben darilni program, ki vam ponuja nakup manjše mase zlata. Naložbeno zlato lahko hranite sicer doma, vendar vam ob večjih količinah to odsvetujemo. Za varno shranjevanje v sefih se pozanimajte na bankah, nekatere poslovalnic, ki prodajajo zlato, pa vam nudijo tudi najem sefa. Za vaše zlato tako ne bo nihče vedel, zato se ta sredstva ne štejejo v vloge za socialne transferje.