Alu predelne stene odlikujejo številne pozitivne lastnosti

Alu predelne stene, katerih profil je izdelan iz aluminijastih profilov, polnilo pa je iz stekla, so vedno bolj priljubljena rešitev za pregraditev različnih prostorov. Zaradi steklenega polnila jim z drugimi besedami rečemo tudi steklene predelne stene in jih odlikujejo številne pozitivne lastnosti. Prva med njimi je ta, da nam v prostoru ne odvzamejo svetlobe, kot je to na primer pri običajnih predelnih stenah. Prostori zaradi tega izgledalo svetli in na pogled še bolj prostorni.

Prav tako so alu predelne stene zelo enostavne za vgradnjo, saj ni potrebe po večjih gradbenih posegih. V prostor se lahko vgradijo tudi naknadno, s čimer na najbolj enostaven in učinkovit način preuredite na primer poslovni prostor. Alu predelne stene odlikuje tudi visoka zvočna in toplotna izolativnost, zato se lahko neovirano namestijo v notranjih prostorih kot tudi zunanjih, kot so na primer atriji.

Mlečno steklo vam omogoča določeno zasebnost

Steklo postaja vse bolj pomemben element urejanja notranjih prostorov. V domačem okolju ga srečamo v obliki klubskih mizic, vitrin, jedilnih miz ali drugih dodatkov. V poslovnih prostorih pa se steklo vse bolj uporablja tudi za pregraditev prostorov. Takšen način pregradnje prostorov se je izkazal za zelo enostavnega in funkcionalnega. Glede na namen pa lahko ločimo različne vrste stekla, med katerimi je tudi mlečno steklo.

Kot že samo ime pove, je mlečno steklo po zunanjem izgledu rahlo zamegljeno, zaradi česar je v določenih situacijah idealen za uporabo. Največkrat se z njim srečamo v zdravstvenih ustanovah, poslovnih prostorih ali pa v drugih prostorih, kjer je potrebna določena mera zasebnosti. Zelo pogosto se mlečno steklo uporablja za steklene pregradne stene v tistih situacijah, ko ne želimo prozornega stekla. Takšno steklo namreč ni prozorno, ampak ima navzven rahlo mlečno barvo, ki zastira neprijetne poglede. Zato je dobrodošla in elegantna rešitev tudi za tuš kabine.