Dimnik mora dobo in nemoteno delovati

Dimnik je nujen del vsakega doma. Vsaka hiša mora imet nameščen vsaj en dimnik, skozi katerega se bo odvajal nastali dim pri izgorevanju določenega goriva. Včasih so bili vsi dimniki zidani, torej so bili v celoti kamniti ali opečnati. Dandanes ni več tako, saj prevladujejo inox dimniki, ki odlično sodelujejo z vsemi vrstami goriv.

Dimnik mora bit iz kakovostnega materiala i kora biti obstojen proti koroziji, saj bo le tako lahko dolgo deloval. Korozija je ena izmed največjih sovražnikov pločevinastih dimnikov. Le najboljši proizvajalci dimnikov zagotavljajo uporabo brezhibnih in vrhunskih materialov, zato moramo pred naročilom novega dimnika preveriti, kakšne materiale uporabljajo mojstri, ki smojih naročili.

Dimnik mora biti narejen tako, da se hitro in enostavno namesti, saj je v današnjem hitrem tempu življenja, bistvena hitrost. Nihče noče dolgo čakati na izgradnjo dimnika, saj se hoče čim prej vseliti v novo hišo ali v novo stanovanje. Ravno zato je pomembno, da se z obrtnikom točno dogovorimo, koliko časa bodo potrebovali za izdelovanje naročenega dimnika.

Trojslojni dimnik je toplotno izoliran s tremi sloji

Trojslojni dimnik je najbolj aktualen dimnik na tržišču. Odlikuje ga trojna zaščita, ki dimniku omogoča, da ga namestimo na notranjo ali na zunanjo steno našega doma. Prednost troslojnih dimnikov je tudi njihova teža, saj so izredno lahko in se brez težav namestijo, saj ne potrebujejo temelja.

Trojslojni dimnik ima tudi prednost, da ga ni potrebno namestiti do ta. Poteka lahko na primer iz prvega ali iz drugega nadstropja. To pomeni, da je idealen tudi za stanovanja, ki imajo lastno ogrevanje na plinsko peč.

Trojslojni dimnik je primeren za vse vrste goriva. Za plinaste, tekoče ter tudi za trda goriva, ki so vedno bolj uporabljena. Tudi če imajo doma nizkotemperaturni kondenzacijski kotel, bomo lahko namestili troslojni dimnik, ki bo poskrbel, za nemoteno in pravilno odvajanje škodljivega dima.