Električni viličar z zmogljivim motorjem na notranje izgorevanje

Električni viličar je primeren za delo znotraj skladišča ter tudi za delo zunaj samega objekta. Njegove gume so namreč odlično prilagojene tudi za asfalt. Pomembno je, da so gume narejene iz kvalitetnega materiala, da se ne prehitro obrabijo in da se drsijo v primeru poledice. Zato moramo biti previdni preden se pozimi odpravimo na mokra področja.

Električni viličar so ravno tako zmogljivi kot bencinski ali plinski. Veliko jih ima namreč izjemno nosilnost devetih ton. Električni viličarji imajo tudi to prednost, da so precej ožji od klasičnih modelov in so tako primerni tudi za ožje prehode med policami skladišča. Za njihovo vzdrževanje ne bomo porabili veliko denarja. Baterija, ki jih poganja je izredno zmogljiva in drži tudi več ur, poleg tega pa imajo tudi funkcijo regenerativnega zaviranja, ki polni baterijo.

Električni viličar mora imet hidrostatični pogon, če le-ta deluje v manjšem skladišču, kjer moramo velikokrat zamenjati smer. V primeru pa da imajo ogromno skladišče, kjer moramo dnevno prevoziti dolge razdalje, bomo zagotovo potrebovali hidrodinamični pogon.

Gume za viličarje morajo biti prvovrstne

Gume za viličarje so zelo pomembne, saj opravljajo nekatera nevidna dela, ki so za voznika viličarja precej pomembna. V prvi vrsti so namreč odgovorne za zmanjšanje udarcev na neravni podlagi. Če je teren nepredvidljiv, morajo gume poskrbeti, da tovor ne bo čutil nobenih posledic, saj se pri velike premikanju le-ta lahko poškoduje.

Gume za viličarje omogočajo tudi optimalno stabilnost viličarja, ki se v nobenem primeru ne sme obrniti. Z odličnimi gumami bomo tudi enostavno zavirali in se ne bomo bali, da bi nas na spolzkem terenu zaneslo ter prevrnilo.

Gume za viličarje pa nudijo tudi dodatno zaščito podvozju viličarja, ki je tako zaščiteno pred udarci ter pred poškodbami. Ko opazimo, da se na viličarju ne počutimo več varni, je najbrž čas, da zamenjamo gume.