Vstopni modeli robotskih kosilnic

Robotske kosilnice so še vedno novost, a se vse pogosteje pojavljajo tudi na manjših vrtovih in v uporabi povsem običajnih domačih uporabnikov. Med temi so posebej priljubljeni vstopni modeli, ki so cenovno ugodni, kljub temu pa svoje delo na manjših površinah odlično opravijo. Ponudba je sicer dokaj omejena, a na srečo lahko najdemo kakovostne naprave, ki so kot nalašč za uporabo tudi v domačem okolju. Pravzaprav lahko posežemo kar po naprednih kosilnicah iz serije Husqvarna Automower. Priznani proizvajalec kosilnice je na področju robotskih kosilnic prava avtoriteta, predvsem v višjem rangu, a tudi med vstopnimi modeli ima izjemno prepričljivo ponudbo.

Najcenejši model v tej seriji je Husqvarna Automower 105, ki je s svojo ceno blizu tudi čisto običajnim domačim uporabnikom. To kosilnico je možno dobiti že za dobrih 700 evrov, kar je dostopna cena za tiste, ki se s košnjo domače zelenice redno ukvarjajo in bi si radi delo močno poenostavili. Robotska kosilnica namreč povsem odpravi obveznosti uporabnika pri košnji zelenice, še posebej če gre za napredno kosilnico iz serije Husqvarna Automower. Na robotsko kosilnico se lahko povsem zanesemo, pravzaprav lahko nanjo kar pozabimo, pa bo vseeno brezhibno opravila svoje delo. V izhodišču sicer zahteva nekaj nastavitev, tudi Husqvarna Automower 105 pri tem že ponuja napredne možnosti prilagoditev, da se lahko dobro znajde na površini domače zelenice. Režim delovanja je možno zelo natančno nastaviti, tako da lahko pričakujemo brezhibno pokošeno zelenico v vsakem trenutku. Nato Husqvarna Automower 105 svoje delo opravlja kar sama, ni je treba posebej upravljati ali nadzirati.

Drugi modeli iz serije Husqvarna Automower so seveda še zmogljivejši in dobro poskrbijo tudi za večje in bolj razgibane površine ter zahtevnejše uporabnike. Vstopni modeli so cenovno dostopni in zelo učinkoviti, s to zbirko prednosti pa že odgovarjajo širokemu spektru uporabnikov. Verjetno ne bo potrebe po nakupu dražje opreme, če želimo kositi le domačo zelenico.