Tudi reklamne table je možno enostavno izdelati

Priprava raznovrstnih tiskovin za profesionalne tiskarje ni velik izziv, saj imajo odlično opremo, ki sama poskrbi za večino dela. Drugače pa je, če se lotevamo priprave kakšnih izdelkov, ki ne zahtevajo le tiskanja na papir. Če nas zanimajo reklamne table, se bomo morali pri izdelavi prilagoditi določenim omejitvam, a vseeno je možno priti do zelo prepričljivih rešitev. Tiskarji imajo v ponudbi raznovrstne table, ki jih je možno pripraviti hitro in ugodno, tudi če imamo kakšne posebne zahteve. 

Vsekakor pa tu naletimo na višja pričakovanja in na zahteve, ki jih ne moremo nasloviti z osnovno opremo. Potrebujemo prilagojene rešitve, ki jih nudijo napredne naprave in izkušeni tiskarji. To velja predvsem za table, ki jih bomo uporabljali na prostem, motive včasih tiskamo na zahtevne materiale in jih nameravamo uporabljati v vseh mogočih razmerah. 

Zato morajo biti reklamne table zelo kvalitetno izdelane, kar je velik izziv za vsakega tiskarja. Pri uveljavljenih in izkušenih ponudnikih bodo znali pripraviti rešitve, ki kljub posebnim izzivom ponujajo vrhunski končni izdelek, s katerim bomo zelo zadovoljni.

Reklamne table so zelo učinkovite, zato so tudi priljubljene za promocijo

Kakšne reklamne table pripravljamo?

Mnoge tiskovine se med seboj razlikujejo le v tem, kakšen motiv je na njih, poleg tega naletimo na kakšne manjše razlike v vrsti papirja in premaza. Tako se recimo vizitke in letaki ne razlikujejo v kakšnih bistvenih lastnostih, čeprav gre za različne tiskovine z različnimi nalogami. A če te izdelke primerjamo z reklamnimi in drugimi tablami, bomo hitro prepoznali mnoge večje razlike.

Tudi same table se med seboj precej razlikujejo. Ne le po namenu, tu poznamo recimo opozorilne, označevalne, informativne in reklamne table, pa tudi kakšne druge table za vse mogoče namene. Ravno zato, ker so table vsestranske za podajanje pomembnih informacij, imajo še druge razlike. Izdelujejo se iz različnih materialov, pogosto se motivi tiskajo neposredno na površino table, lahko pa tudi na papir, ki se nato prilepi na tablo iz drugega materiala. Srečamo se torej z raznolikimi izdelki, ki pri pripravi zahtevajo prilagojen pristop. Tudi to je en izmed razlogov, zakaj je reklamne table pogosto težko izdelati in te ponudbe ne najdemo kar pri vsakem tiskarju.

Potrebujemo prilagodljivega tiskarja, ki lahko pripravi prave rešitve glede na to, za kakšne table se zanimamo. Pričakujemo, da bo imel najboljšo ponudbo tisti tiskar, ki je z napredno opremo in različnimi tehnikami tiska pripravljen na izdelavo tiskanih izdelkov iz različnih materialov. Pogosto so to ponudniki, ki izdelujejo promocijski material, tu nam recimo tampotisk omogoča tisk na neravne površine, predvsem na plastiko, dobimo tudi rešitve za tisk na kovino. Veliko možnosti pa imamo tudi v primeru, da želimo table pripraviti z lepljenjem papirja na druge materiale.

Tehnike tiska za reklamne table

Vsaka tehnika tiska ima svoje prednosti in pomanjkljivosti, teh odlik in omejitev se moramo zavedati. A ravno zaradi različnih možnosti smo pri oblikovanju in izdelavi reklamne table po navadi precej fleksibilni. Pričakujemo le to, da bo tabla dobro opravljala svoje delo in bo motiv na njej lepo izpadel. 

S pravo tehniko nam reklamne table ponujajo veliko možnosti za pripravo zanimivih izdelkov

Tako pridejo v poštev tehnike, ki prepričajo s hitrim in zanesljivim tiskanjem v večjih dimenzijah. Tampotisk, ki je primeren predvsem za drobne motive, za večje table ni tako prepričljiv, čeprav ima izjemno ločljivost in se uporablja za tiskanje zelo podrobnih motivov. Zanimamo se za druge tehnike, ki imajo boljšo kombinacijo lastnosti za tiskanje na table.

Za reklamne table se uporabljajo tiste tehnike, ki nudijo fleksibilnost in omogočajo tiskanje v večjih formatih. Pazimo na barvne lestvice ločljivost ter omejitve glede velikosti. Seveda upoštevamo tudi posebne značilnosti različnih materialov. 

Najbolje se izkažejo fleksibilne tehnike, med katerimi gotovo izstopa digitalni tisk. Ta je izredno priljubljen, saj omogoča pripravo poljubnih natisnjenih izdelkov, tudi za table in druge večje motive je nadvse primeren. Navduši pa še z raznimi drugimi odlikami – gre za fleksibilno tehniko, ki je hkrati relativno preprosta, hitra in ugodna.

Za reklamne table je pogosto najboljši digitalni tisk

Z digitalnim tiskom odgovorimo na številne zahteve naročnikov reklamnih tabel. Velika prednost je že ta, da se motive tiska neposredno iz digitalnih datotek. Ne bo dela in stroškov s pripravo valjev, sit in plošč za tiskanje, motiv gre neposredno v tisk, kar pomeni zelo hitro tiskanje. Ravno zato je digitalni tisk priljubljena izbira za hitro pripravo izdelkov v manjših nakladah, to je za reklamne table idealno.

Kvaliteta tiska je odvisna od opreme, ki jo tiskar uporablja. Nekoč je veljalo, da z digitalnim tiskom ne bomo dobili tako prepričljive kvalitete, kot jo ima recimo offsetni tisk, a sodobne naprave ponujajo izvrstno kvaliteto in vsekakor upravičijo odločitev za tisk z digitalno tehniko. Sploh to velja za reklamne table in druge večje izdelke, pri katerih detajli ne pridejo toliko do izraza. Za hitro, kvalitetno in razmeroma ugodno pripravo posameznih izdelkov, kot so velike table, je ta tehnika vsekakor zelo atraktivna, če seveda lahko najdemo pravega tiskarja, ki ima vrhunsko opremo in lahko res pripravi najboljšo ponudbo za prilagojene rešitve te vrste.