Avtomatska drsna vrata navdušijo z naprednimi mehanizmi

Dobra vrata se morajo odlično izkazati, če jih želimo uporabljati v svojih poslovnih prostorih, komercialnih objektih in na drugih pomembnih mestih. 

Navsezadnje imamo že pri uporabi običajnih vrat za domače stanovanje visoka pričakovanja, še bolj zahtevno nalogo pa imajo napredna avtomatska drsna vrata, ki jih uporabljamo v prostorih, kjer sprejemamo večje število obiskovalcev.

Ker imajo takšna vrata zahtevnejšo nalogo, morajo biti na svoje delo zelo dobro pripravljena. To zagotovimo z izbiro kvalitetnih materialov in pravih mehanizmov. Izbire je kar dosti, saj se napredna vrata po navadi izdelujejo po meri, veliko svobode imamo predvsem pri izbiri raznih materialov. 

Običajno se osredotočimo na določene mehanizme, ki nam omogočajo izdelavo kvalitetnih vrat za različna okolja, nato pa izpilimo še detajle. V vsakem primeru imamo že takoj to nalogo, da zagotovimo brezhibno delovanje osnovnega mehanizma, avtomatska drsna vrata pa docela prilagodimo našim potrebam.

Jasno je, da bomo pri izbiri avtomatskih vrat precej zahtevni. Imamo namreč velika pričakovanja, računamo na brezhibno delovanje in dolgo življenjsko dobo. Poleg tega pogosto potrebujemo še dodatne funkcije, recimo protivlomne sisteme, možnost upravljanja na daljavo, različne načine odpiranja in zapiranja … Vedno je možno doseči izvrsten rezultat, če brskamo med najboljšimi rešitvami s tega področja.

Avtomatska drsna vrata so gotovo najboljša izbira za poslovne prostore

Avtomatska drsna vrata prilagodimo svojim potrebam

Na prvi pogled se nam morda zdi, da so si avtomatska vrata med seboj zelo podobna ali pa so celo enaka. Navajeni smo na steklena drsna vrata, ki jih pogosto videvamo predvsem v trgovinah in drugih komercialnih prostorih, značilna pa so tudi za poslovne in javne objekte. Takšna vrata so zelo priljubljena predvsem zato, ker odlično opravljajo svoje delo, pogosto prav avtomatski drsni mehanizem najbolje odgovori na potrebe uporabnikov oziroma lastnikov.

A to še zdaleč ni edina možnost, prav tako lahko dobimo avtomatska drsna vrata v mnogih drugih izvedbah, ki se morda bolje ujamejo z našimi zahtevami. Seveda je smiselno premisliti o tem, kako dobro nam bodo odgovarjala steklena drsna vrata ali pa drsna vrata iz drugih materialov, verjetno bomo že s temi povsem zadovoljni. Če pa iščemo kakšno drugo varianto, bomo imeli prav tako veliko izbire. Najbolj izstopajo vrtljiva vrata, ki so v nekaterih okoljih zelo priljubljena, z njimi naredimo odličen vtis.

Nato bomo dobili še pestro ponudbo drugih avtomatskih vrat, ki jih je možno dobro prilagoditi specifičnemu okolju in posebnim zahtevam. Hitro bomo ugotovili, da obstaja še širok nabor drugih vrst avtomatskih vrat – nekatere srečujemo praktično vsakodnevno, pa nanje niti ne pomislimo.

Avtomatska drsna vrata se uporabljajo tudi tam, kjer jih morda ne bi pričakovali

Če imamo v mislih steklena vrata iz komercialnih prostorov, bomo morda kar presenečeni, da se praktično enaki mehanizmi uporabljajo tudi za mnoga zunanja vrata. Enake odlike namreč iščemo pri vratih, ki morajo na prostem omogočati enostaven dostop do površin ter preprečevati nepooblaščen dostop. 

Tako bomo avtomatska drsna vrata morda uporabljali celo na domačem dvorišču za zapiranje dovoza ali pa kot vrtna vrata. Zagotovimo lahko zasebnost in varnost na domačih površinah, hkrati pa z avtomatskim mehanizmom omogočamo enostavno odpiranje in zapiranje vrat. Posebej dobro se obnesejo mehanizmi, ki nam omogočajo upravljanje kar iz avta.

Gotovo moramo tu omeniti še druge posebne vrste avtomatskih vrat. Zelo pogosto se takšna vrata uporabljajo v delovnem okolju, poznamo recimo posebna industrijska vrata, ki ponujajo različne možnosti upravljanja – tudi takšna vrata so značilna predvsem za zunanje površine. 

Nadalje se avtomatska drsna vrata uporabljajo v notranjosti delovnih prostorov, sploh za prehode, ki so redno v uporabi. Takšna vrata se uporabljajo v gostinskih obratih, v hotelih, tudi v bolnišnicah. Dobimo lahko posebne izvedbe, recimo hermetično zaprta vrata in podobno glede na specifične zahteve.

Avtomatska drsna vrata lahko uporabljamo tudi doma

Koliko stanejo avtomatska drsna vrata?

Cena avtomatskih drsnih vrat je odvisna od mnogih dejavnikov, tako da točne številke ni možno podati. Navedli smo kar nekaj različnih modelov, mehanizmov in materialov, vsak faktor ima svoj vpliv na ceno. Pričakovati je, da bo za steklena drsna vrata cena višja kot za drsna vrata iz lesa, prav tako bodo kakšna osnovna dvoriščna vrata cenejša od vrtljivih vrat v hotelu.

Vse to je treba upoštevati že pri načrtovanju in nakupu vrat. Gotovo bomo za avtomatska drsna vrata odšteli nekaj več denarja, bomo pa to investicijo dobro izkoristili, saj dobimo prav posebne funkcionalnosti. 

Sami imamo kar dosti nadzora nad končno ceno vrat, s tem pa običajno odločamo tudi o tem, kaj bomo za svoj denar dobili – čeprav je recimo za steklena drsna vrata cena višja, bomo s tem pridobili čudovito opremo za svoje prostore. S prestižnim materialom naredimo izjemen vtis, prosojno steklo pa nam nudi še dodatne učinke s prepuščanjem svetlobe in pogleda.

Pomislimo pa še na nekatere druge stroške, ki jih prinašajo avtomatska drsna vrata. Na dolgi rok bomo gotovo z zanimanjem spremljali porabo energije, čeprav iz tega izvirajo le zanemarljivi stroški. Še bolj pomembno je, da redno skrbimo za vzdrževanje in servisiranje, na tem področju se stroškom gotovo ne bomo mogli izogniti.