Opremljanje

Najti svoj prvi pravi dom je velik in ponavadi zelo stresen proces. Vendar se ne konča samo pri nakupu oziroma najemu stanovanja. Zdaj vas čaka še mogoče malo bolj zabaven del – opremljanje. Na spletu vam nudijo veliko različnih namigov – ne zapravite preveč, kupite rabljeno pohištvo in bodite strpni. Predstavljamo vam par trikov, ki vam lahko pomagajo pri opremljanju vašega novega doma.

Imejte zamisel

Ko začenjate z opremljanjem doma, se posvetite vsakemu prostoru posebaj. Kaj bi radi z njim naredili, kakšen vtis želite da pušča in kaj vse potrebuje, da bo oddajal domačnost. Zapišite si vse stvari, ki bi jih potrebovali – od postelje, omar, do koša za smeti ali okvirjev za slike. Premislite, kako bi zapolnili prostor.

Določite, katera soba ima prednost

Ni smiselno, da kupujete vsega pohištva na enkrat, saj boste pod prevelikim stresom in tudi vaš budget vam tega najbrž ne bo dopuščal. Nič ni narobe, če večje kose, kot so na primer sedežna garnitura, postelja, omare ali kuhinja, kupujete eno po eno. Poskrbite, da imate najprej vse stvari, brez katerih ne morete. Druge dodatke, omare, luči lahko kupite tudi pozneje.

Ne pozabite na dodatke

Ko pa ste se že vselili in opremili stanovanje po svojih željah ne pozabite na dodatke. Različne luči, slike fotografije, okrasne blazine in druge dodatke lahko v sobo vmestite kasneje, ko že začutite, kakšen vtis oddaja soba in kakšen ambient želite v njej ustvariti.